Błonnik witalny – opinia | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Błonnik witalny – opinia

24 października 2013, dodał: milady
Artykuł zewnętrzny

file1382640442

Błonnik witalny – co to takiego?
To żywe nasiona babki płesznik. To nic innego jak błonnik w naturalnej formie, bez żadnej chemii.
Błonnik tego rodzaju znajdziemy jedynie w nasionach babki płesznik oraz łupinach nasiennych Babki jajowatej.

Błonnik witalny – zastosowanie
Zdaniem producentów błonnik bardzo korzystnie wpływa na prace przewodu pokarmowego, pobudza pracę jelit i likwiduje zaparcia.

Przyspiesza również ruchy perystaltyczne jelit oraz oczyszcza układ pokarmowy z toksyn, co korzystnie wpływa na stan zdrowia całego naszego organizmu.

Żeby osiągnąć taki efekt musimy systematycznie go spożywać.
Każdy z nas ma złogi toksyn w organizmie, zanieczyszcza nas m.in. powietrze, jedzenie, sztuczne nawozy, dym papierosowy, alkohol, leki, środki czystości i inne.

Sposób użycia błonnika
Opakowanie 360 g starcza na miesięczną kurację.
Zalecane jest spożywanie 2 razy dziennie po 6 g (do opakowania dodana jest miarka). Proszek mieszamy w 1 szklance letniej wody i wypijamy przed posiłkiem w ciągu 5 minut od przyrządzania napoju.

Błonnik witalny – bardzo potrzebny
Błonnik jest bardzo ważnym składnikiem każdej diety. Za jego sprawą jelita oczyszczają się, czujemy się syci a co za tym idzie chudniemy.  Pozbywamy się toksyn z organizmu i jesteśmy zdrowsi.

Plusy błonnika witanego:

  • Działa łagodnie
  • bez efektów ubocznych
  • 100% naturalny
  • Wspiera codzienne funkcjonowanie
  • Usprawnia czynności organów uczestniczących w eliminowaniu      toksycznych substancji
  • Wygrywa walkę nawet z najbardziej niezdrowym trybem życia – z nałogami, złą dietą, brakiem ruchu i stresem

Minusy

  • Koszt -cena za kurację miesięczną to ponad 100zł (ale z drugiej strony to mała kwota za komfort oraz zdrowie).

Poddałam się kuracji i z odczuwalnych i widocznych efektów:

  • zmniejszony apetyt
  • mniej chęci na słodkie produkty
  • poprawa cery
  • częste wizyty w wc
  • płaski brzuch

Jeśli chcecie więcej poczytać  oraz zakupić zapraszam na stronę http://www.mapazdrowia.pl/produkty/

Chleb zmieniający życie z błonnikiem witalnym

Dla alergików, dla osób na diecie, dla osób nie jedzących pszenicy, dla tych co chcą się zdrowo odżywiać- ten chleb jest dla wszystkich.

Smakuje inaczej niż ten zakupiony w piekarni, ale jest syty i zdrowy.

Bez obawy, że opadnie, że nie wyjdzie.

Pomysł na chleb zasięgłam http://www.mynewroots.org
Z podanych składników wychodzi jeden chleb z keksówki

Składniki:

  • 1 szklanka ziaren słonecznika
  • 1/2 szklanki siemienia lnianego (dałam mielony- ale można cały)
  • 1/2 szklanki migdałów
  • małą garstkę orzechów laskowych(jeśli nie lubicie to dajcie więcej migdałów)
  • garść orzechów włoskich
  • 1 i 1/2  szklanki płatków owsianych
  • 4 płaskie łyżki błonnika witalnego (babki płesznik)
  • garść ziaren dyni
  • 1 łyżkę sezamu
  • 1 łyżeczka soli morskiej (drobnej)
  • 1 łyżka miodu (można zastąpić syropem klonowym)
  • 3 łyżki masła klarowanego (roztopionego)
  • 350 ml wody

Formę smarujemy masłem, ewentualnie wykładamy papierem do pieczenia.

Do miski wrzucamy wszystkie produkty susze: orzechy, płatki i mieszamy.

W małej misce mieszamy rozpuszczone masło, wodę i miód dodajemy do całości, mieszamy. Odstawiamy na 3 godziny.

Nastawiamy piekarnik na 170 stopni na termoobieg i pieczemy 25 min. po tym czasie, wyjmujemy chleb z formy, przekładamy na kratkę i pieczemy teraz odwrócone ok. 40 min.

Wyjmujemy z piekarnika i odkładamy do wystygnięcia.

Kroimy jak już ostygnie.

Więcej informacji o błonniku i możliwość zakupu – TUTAJ! Serdecznie zapraszam

Testowała:

Jolanta – Gotowanie od zawsze sprawiało mi przyjemność. Szukając inspiracji w Internecie zapragnęłam sama wyruszyć w kulinarną podróż. Możliwość testowania produktów przybliżyłoby mnie do raju kulinarnego. Swoja pasję dzielę z mężem który robi zdjęcia moim potrawą. Posiada Certyfikat Rzetelna Blogerka
Prowadzi bloga: http://kulinarny-swiat.pl
Galaretki na szybko DELECTA , Musujący napój winogronowy Vinea , Przyprawy Prymat do grilla , Hiszpańskie oliwki , Ketchup DEVELEY , Kasza kus-kus KUPIEC , Kurs języka włoskiego z supermemo.net , Olej rzepakowy ,

zobacz również:

  1. Akcja Blogerzy Smakują – przyłącz się!
  2. Baza Testerek i Blogerek
  3. Obecnie testowane restauracje – zgłoś się!
  4. Pozostałe recenzje blogerek



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Cera naczynkowa - jak zadbać?
Niezbędne w prawidłowej pielęgnacji jest unikanie ekspozycji na słońce i prawidłowa fotoochrona. Nie należy...
niekończące się problemy z dziąsłam…
By wzmocnić dziąsła to należy płukać zęby płynem do płukania lub skoncentrowanymi naparami...
mydło antybakteryjne
Mydło w płynie antybakteryjne eliminuje z powierzchni dłoni bakterie przyczyniające się do rozwoju infekcji....
odkładanie spraw na jutro
Ja nigdy nie odkładam niczego na później,na tzw.jutro. Co mam zrobić dziś to robię...