Błonnik witalny – opinia

24 października 2013, dodał: milady
Artykuł zewnętrzny

file1382640442

Błonnik witalny – co to takiego?
To żywe nasiona babki płesznik. To nic innego jak błonnik w naturalnej formie, bez żadnej chemii.
Błonnik tego rodzaju znajdziemy jedynie w nasionach babki płesznik oraz łupinach nasiennych Babki jajowatej.

Błonnik witalny – zastosowanie
Zdaniem producentów błonnik bardzo korzystnie wpływa na prace przewodu pokarmowego, pobudza pracę jelit i likwiduje zaparcia.

Przyspiesza również ruchy perystaltyczne jelit oraz oczyszcza układ pokarmowy z toksyn, co korzystnie wpływa na stan zdrowia całego naszego organizmu.

Żeby osiągnąć taki efekt musimy systematycznie go spożywać.
Każdy z nas ma złogi toksyn w organizmie, zanieczyszcza nas m.in. powietrze, jedzenie, sztuczne nawozy, dym papierosowy, alkohol, leki, środki czystości i inne.

Sposób użycia błonnika
Opakowanie 360 g starcza na miesięczną kurację.
Zalecane jest spożywanie 2 razy dziennie po 6 g (do opakowania dodana jest miarka). Proszek mieszamy w 1 szklance letniej wody i wypijamy przed posiłkiem w ciągu 5 minut od przyrządzania napoju.

Błonnik witalny – bardzo potrzebny
Błonnik jest bardzo ważnym składnikiem każdej diety. Za jego sprawą jelita oczyszczają się, czujemy się syci a co za tym idzie chudniemy.  Pozbywamy się toksyn z organizmu i jesteśmy zdrowsi.

Plusy błonnika witanego:

  • Działa łagodnie
  • bez efektów ubocznych
  • 100% naturalny
  • Wspiera codzienne funkcjonowanie
  • Usprawnia czynności organów uczestniczących w eliminowaniu      toksycznych substancji
  • Wygrywa walkę nawet z najbardziej niezdrowym trybem życia – z nałogami, złą dietą, brakiem ruchu i stresem

Minusy

  • Koszt -cena za kurację miesięczną to ponad 100zł (ale z drugiej strony to mała kwota za komfort oraz zdrowie).

Poddałam się kuracji i z odczuwalnych i widocznych efektów:

  • zmniejszony apetyt
  • mniej chęci na słodkie produkty
  • poprawa cery
  • częste wizyty w wc
  • płaski brzuch

Jeśli chcecie więcej poczytać  oraz zakupić zapraszam na stronę http://www.mapazdrowia.pl/produkty/

Chleb zmieniający życie z błonnikiem witalnym

Dla alergików, dla osób na diecie, dla osób nie jedzących pszenicy, dla tych co chcą się zdrowo odżywiać- ten chleb jest dla wszystkich.

Smakuje inaczej niż ten zakupiony w piekarni, ale jest syty i zdrowy.

Bez obawy, że opadnie, że nie wyjdzie.

Pomysł na chleb zasięgłam http://www.mynewroots.org
Z podanych składników wychodzi jeden chleb z keksówki

Składniki:

  • 1 szklanka ziaren słonecznika
  • 1/2 szklanki siemienia lnianego (dałam mielony- ale można cały)
  • 1/2 szklanki migdałów
  • małą garstkę orzechów laskowych(jeśli nie lubicie to dajcie więcej migdałów)
  • garść orzechów włoskich
  • 1 i 1/2  szklanki płatków owsianych
  • 4 płaskie łyżki błonnika witalnego (babki płesznik)
  • garść ziaren dyni
  • 1 łyżkę sezamu
  • 1 łyżeczka soli morskiej (drobnej)
  • 1 łyżka miodu (można zastąpić syropem klonowym)
  • 3 łyżki masła klarowanego (roztopionego)
  • 350 ml wody

Formę smarujemy masłem, ewentualnie wykładamy papierem do pieczenia.

Do miski wrzucamy wszystkie produkty susze: orzechy, płatki i mieszamy.

W małej misce mieszamy rozpuszczone masło, wodę i miód dodajemy do całości, mieszamy. Odstawiamy na 3 godziny.

Nastawiamy piekarnik na 170 stopni na termoobieg i pieczemy 25 min. po tym czasie, wyjmujemy chleb z formy, przekładamy na kratkę i pieczemy teraz odwrócone ok. 40 min.

Wyjmujemy z piekarnika i odkładamy do wystygnięcia.

Kroimy jak już ostygnie.

Więcej informacji o błonniku i możliwość zakupu – TUTAJ! Serdecznie zapraszam

Testowała:

Jolanta – Gotowanie od zawsze sprawiało mi przyjemność. Szukając inspiracji w Internecie zapragnęłam sama wyruszyć w kulinarną podróż. Możliwość testowania produktów przybliżyłoby mnie do raju kulinarnego. Swoja pasję dzielę z mężem który robi zdjęcia moim potrawą. Posiada Certyfikat Rzetelna Blogerka
Prowadzi bloga: http://kulinarny-swiat.pl
Galaretki na szybko DELECTA , Musujący napój winogronowy Vinea , Przyprawy Prymat do grilla , Hiszpańskie oliwki , Ketchup DEVELEY , Kasza kus-kus KUPIEC , Kurs języka włoskiego z supermemo.net , Olej rzepakowy ,

zobacz również:

  1. Akcja Blogerzy Smakują – przyłącz się!
  2. Baza Testerek i Blogerek
  3. Obecnie testowane restauracje – zgłoś się!
  4. Pozostałe recenzje blogerek



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...