Domowy bigos z kiszonej kapusty

30 maja 2012, dodał: M N
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI:

  • 5 kg kapusty kiszonej
  • 3 grzyby suszone
  • 1kg łopatki
  • 1 kg kiełbasy podwawelskiej
  • 3 listki laurowe
  • 5 ziarenek ziela ang.
  • 2 łyżeczki jarzynki
  • 100ml koncentratu pomidorowego

    Kapustę przelać wodą i odsączyć. Zalać 3 szk. wody, dodać listki laurowe, jarzynkę, namoczone i pokrojone grzybki, ziele angielskie. Gotować ok. 1,5 godziny. W tym czasie przesmażyć cebulkę i pokrojona w kostkę kiełbasę. Ugotować mięso, które po ostudzeniu rozdrobnić. Do kapusty dodać kiełbasę razem z całymtłuszczem oraz pokrojone mięso. Gotować jeszcze przez godzinę. Następnie dodać koncentrat pomidorowy i gotować jeszcze 15 minut. Przed podaniem odstawić na godzinę pod przykryciem.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...