Domowy bigos z kiszonej kapusty

30 maja 2012,
dodał: M N
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI:

  • 5 kg kapusty kiszonej
  • 3 grzyby suszone
  • 1kg łopatki
  • 1 kg kiełbasy podwawelskiej
  • 3 listki laurowe
  • 5 ziarenek ziela ang.
  • 2 łyżeczki jarzynki
  • 100ml koncentratu pomidorowego

    Kapustę przelać wodą i odsączyć. Zalać 3 szk. wody, dodać listki laurowe, jarzynkę, namoczone i pokrojone grzybki, ziele angielskie. Gotować ok. 1,5 godziny. W tym czasie przesmażyć cebulkę i pokrojona w kostkę kiełbasę. Ugotować mięso, które po ostudzeniu rozdrobnić. Do kapusty dodać kiełbasę razem z całymtłuszczem oraz pokrojone mięso. Gotować jeszcze przez godzinę. Następnie dodać koncentrat pomidorowy i gotować jeszcze 15 minut. Przed podaniem odstawić na godzinę pod przykryciem.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...