Bigos z kabaczka

26 lipca 2011, dodał: jaga23
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
– 2 średniej wielkości kabaczki,
– 1 kg papryki (zielonej lub czerwonej),
– 0,5 kg kiełbasy,
– 1 duża cebula,
– 0,5 kg pieczarek,
– przecier pomidorowy,
– pieprz i sól.

Sposób przygotowania:
W dużym garnku podsmażamy pokrojoną w kostkę kiełbasę i cebulę. Pieczarki kroimy w ćwiartki i dorzucamy do garnka. Z papryki wykrawamy gniazda nasienne, po czym kroimy ją w średniej wielkości kawałki i wrzucamy do garnka. Kabaczka obieramy, dokładnie usuwamy z jego wnętrza nasiona i ścieramy go na łuski na tarce. Gdy papryka nieco zmięknie dorzucamy kabaczka do garnka. Wszystko dokładnie mieszamy i dodajemy przecier pomidorowy oraz przyprawy do smaku. Gdy kabaczek zmięknie potrawa jest gotowa do spożycia.
Smacznego :)



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...