Bigos warzywny z grzybami leśnymi

13 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny


składniki:

  • grzyby leśne
  • fasolka szparagowa
  • cukinia
  • kawałek dyni
  • 1 marchew
  • 1 cebula
  • kawałek kiełbasy
  • boczek wędzony
  • 1 ziemniak
  • 1 małe jabłko
  • kilka śliwek węgierek
  • 2-3 pomidory
  • przyprawy:
  • ziarenka smaku
  • sól
  • pieprz
  • kwasek cytrynowy lub sok z cytryny
  • kilka goździków
  • szczypta cynamonu
  • listek laurowy
  • ziele angielskie

Wcześniej ugotować grzyby i fasolki. Następnie podsmażyć na oleju cebulę i boczek wędzony z kiełbasą. Wszystko przełożyć do garnaka i podlać około 1 szklanki wody lub bulionu. Następnie podsmażyć cukinię pokrojoną ze skórką w grube paski. Poszatkować marchew, jabłko  ziemniaka i dynię, dodać śliwki i wszystko podgotować około 15 minut. Na koniec dodać pomidory bez skórki pokrojone w kostkę. Jeszcze podgotować 5 minut, dodać  przyprawy  i gotowe. Powinno mieć smak słodko kwaśny. Można jeść sam bigos lub jako dodatek do innych potraw lub z makaronem.

file1263395728



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
Jak poznałyście i zakochałyscie się…
Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
Wzór na spodniach
Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
wzdęcia
Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...