Bigos pół na pół

22 marca 2013, dodał: Veronme
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
  • 2 kg kiszonej kapusty
  • 1 kg kapusty białej
  • 2 kg mięsa
  • 0,5 kg kiełbasy
  • 2 cebule
  • garść suszonych prawdziwków
  • 10 suszonych śliwek
  • 4 liście laurowe
  • 6 kulek ziela angielskiego
  • 1 słoiczek przecieru pomidorowego
  • 3 łyżeczki słodkiej papryki
  • 1/2 łyżeczki chili
  • 3 łyżeczki kminku
  • 1 łyżeczka przyprawy do bigosu Kamis
  • 2 łyżeczki Vegety
  • pieprz

 

Sposób przygotowania: 
Mięso i cebulę pokroić w kostkę, dusić około 30 minut. Dodać kiełbasę. Kapustę białą poszatkować i zagotować w osobnym garnku. Odcedzić i dodać do mięsa oraz kiełbasy. Dodać kiszoną kapustę. Następnie dołożyć wszystkie pozostałe  składniki i gotować (gotować, gotować i gotować. ;) ) na małym ogniu pod przykryciem.
Smacznego!
Polecam vegetę firmy Podravka:

http://podravka.pl/



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz