Składniki:
- 2 kg kiszonej kapusty
- 1 kg kapusty białej
- 2 kg mięsa
- 0,5 kg kiełbasy
- 2 cebule
- garść suszonych prawdziwków
- 10 suszonych śliwek
- 4 liście laurowe
- 6 kulek ziela angielskiego
- 1 słoiczek przecieru pomidorowego
- 3 łyżeczki słodkiej papryki
- 1/2 łyżeczki chili
- 3 łyżeczki kminku
- 1 łyżeczka przyprawy do bigosu Kamis
- 2 łyżeczki Vegety
- pieprz
Sposób przygotowania:
Mięso i cebulę pokroić w kostkę, dusić około 30 minut. Dodać kiełbasę. Kapustę białą poszatkować i zagotować w osobnym garnku. Odcedzić i dodać do mięsa oraz kiełbasy. Dodać kiszoną kapustę. Następnie dołożyć wszystkie pozostałe składniki i gotować (gotować, gotować i gotować. ) na małym ogniu pod przykryciem.
Mięso i cebulę pokroić w kostkę, dusić około 30 minut. Dodać kiełbasę. Kapustę białą poszatkować i zagotować w osobnym garnku. Odcedzić i dodać do mięsa oraz kiełbasy. Dodać kiszoną kapustę. Następnie dołożyć wszystkie pozostałe składniki i gotować (gotować, gotować i gotować. ) na małym ogniu pod przykryciem.
Smacznego!
Polecam vegetę firmy Podravka:
Polecam vegetę firmy Podravka:
http://podravka.pl/