Bigos

27 listopada 2009, dodał: KATE
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  1. 1 kg kapusty kiszonej
  2. bulion
  3. surowy boczek bez skóry pokrojony w kostkę podsmażyć na smalcu
  4. szynka wędzona – w kostkę
  5. łopatka wieprzowa w kostkę
  6. kiełbasa swojska wędzona w kostkę lub pokrojone talarki + ziele angielskie, smażymy na patelce
  7. osobno każde z mięs smażymy na patelce
  8. cebulę kroimy na wiórka większe i podsmażamy na patelce
  9. namoczone grzyby pokrojone podsmażyć na patelce
  10. dodać kminek, majeranek, liść laurowy, paprykę słodką, 7-8 śliwek suszonych
  11. odrobina wina do smaku
  12. czosnek dodajemy na końcu
  13. 3-4 łyzki miodu
  14. dodać cebulę
  15. dodać koncentrat pomidorowy podsmażony na patelce z dodatkiem wina
  16. + czosnek,sól
  17. Bigos smażymy 2-3 dni.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...