Bigos

27 listopada 2009, dodał: KATE
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  1. 1 kg kapusty kiszonej
  2. bulion
  3. surowy boczek bez skóry pokrojony w kostkę podsmażyć na smalcu
  4. szynka wędzona – w kostkę
  5. łopatka wieprzowa w kostkę
  6. kiełbasa swojska wędzona w kostkę lub pokrojone talarki + ziele angielskie, smażymy na patelce
  7. osobno każde z mięs smażymy na patelce
  8. cebulę kroimy na wiórka większe i podsmażamy na patelce
  9. namoczone grzyby pokrojone podsmażyć na patelce
  10. dodać kminek, majeranek, liść laurowy, paprykę słodką, 7-8 śliwek suszonych
  11. odrobina wina do smaku
  12. czosnek dodajemy na końcu
  13. 3-4 łyzki miodu
  14. dodać cebulę
  15. dodać koncentrat pomidorowy podsmażony na patelce z dodatkiem wina
  16. + czosnek,sól
  17. Bigos smażymy 2-3 dni.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...