Białe szparagi w sosie beszamelowym i parmezanem

27 lipca 2012,
dodał: AnnaA-G
Artykuł zewnętrzny
I tak oto na moim stole dziś zagościły szparagi

Sos beszamelowy
2 łyżki masła
1 łyżka mąki
1 żółtko
1 łyżka śmietany 18%
szczypta soli, pieprzu, gałki muszkatołowej
Masło rozpuścić w rondlu, dodać mąkę i cały czas mieszać by się mąka zarumieniła. Później dodać śmietanę, żółtko i przyprawy. Cały czas mieszając.

Ugotowane szparagi zawinęłam w boczek,
posypałam Parmezanem
i polałam sosem beszamelowym,
wstawiłam do piekarnika na 180 C
i czekałam aż ser się rozpuści



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....