Białe szparagi w sosie beszamelowym i parmezanem | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Białe szparagi w sosie beszamelowym i parmezanem

27 lipca 2012, dodał: AnnaA-G
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares
I tak oto na moim stole dziś zagościły szparagi

Sos beszamelowy
2 łyżki masła
1 łyżka mąki
1 żółtko
1 łyżka śmietany 18%
szczypta soli, pieprzu, gałki muszkatołowej
Masło rozpuścić w rondlu, dodać mąkę i cały czas mieszać by się mąka zarumieniła. Później dodać śmietanę, żółtko i przyprawy. Cały czas mieszając.

Ugotowane szparagi zawinęłam w boczek,
posypałam Parmezanem
i polałam sosem beszamelowym,
wstawiłam do piekarnika na 180 C
i czekałam aż ser się rozpuści

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Co na ściany do salonu?
Moim zdaniem sprawdzą się panele na ścianę. W nowoczesnych wnętrzach świetnie sprawdzą...
Najtrudniejsze kierunki studiów
Moim zdaniem to przyszły student powinien wiedzieć i decydować jakie są jego zainteresowania...
opadająca powieka
Jednym z naturalnych sposobów na zlikwidowanie problemu opadającej powieki są okłady na opadające powieki....
moda męska
Wiosna 2024 to świetny moment na powrót do stylu retro. Płaszcze męskie i cieplejsze...