Białe szparagi w sosie beszamelowym i parmezanem

27 lipca 2012,
dodał: AnnaA-G
Artykuł zewnętrzny
I tak oto na moim stole dziś zagościły szparagi

Sos beszamelowy
2 łyżki masła
1 łyżka mąki
1 żółtko
1 łyżka śmietany 18%
szczypta soli, pieprzu, gałki muszkatołowej
Masło rozpuścić w rondlu, dodać mąkę i cały czas mieszać by się mąka zarumieniła. Później dodać śmietanę, żółtko i przyprawy. Cały czas mieszając.

Ugotowane szparagi zawinęłam w boczek,
posypałam Parmezanem
i polałam sosem beszamelowym,
wstawiłam do piekarnika na 180 C
i czekałam aż ser się rozpuści



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....