Biała kiełbasa z grilla z mozarellą

28 kwietnia 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny



Biała kiełbasa z grilla z mozarellą

Czas przygotowania: 20 min

Ilość porcji: 4

 

Sposób przyrządzenia

Kiełbasę pokrój w krążki, posyp klasyczną przyprawą do grilla. Mozarellę pokrój w grubą kostkę. Każdy kawałek sera owiń boczkiem. Kiełbasę nadziewaj na floki na przemian z serem. Piecz na grillu często obracając. Z pomidorów i cebuli przygotuj sałatkę. Polej ją oliwą wymieszaną z octem. Szaszłyki podawaj z sałatką, udekoruj świeżą bazylią.

Lista zakupów:

  • 300 g białej kiełbasy

  • 30 g przyprawy do grilla klasycznej

  • 150 g mozarelli

  • 60 g boczku w plastrach

  • 6 floków do szaszłyków

  • 3 pomidory

  • 1 cebula czerwona

  • 50 ml oliwy z oliwek

  • bazylia świeża

Przyprawy KAMIS:

  • 30 g Przyprawy do potraw z grilla Klasycznej

  • 1 łyżka Octu Cytrynowego

  • źródło: www.kamis.pl