Biała kiełbasa z grilla z mozarellą
Biała kiełbasa z grilla z mozarellą
Czas przygotowania: 20 min
Ilość porcji: 4
Sposób przyrządzenia
Kiełbasę pokrój w krążki, posyp klasyczną przyprawą do grilla. Mozarellę pokrój w grubą kostkę. Każdy kawałek sera owiń boczkiem. Kiełbasę nadziewaj na floki na przemian z serem. Piecz na grillu często obracając. Z pomidorów i cebuli przygotuj sałatkę. Polej ją oliwą wymieszaną z octem. Szaszłyki podawaj z sałatką, udekoruj świeżą bazylią.
Lista zakupów:
-
300 g białej kiełbasy
-
30 g przyprawy do grilla klasycznej
-
150 g mozarelli
-
60 g boczku w plastrach
-
6 floków do szaszłyków
-
3 pomidory
-
1 cebula czerwona
-
50 ml oliwy z oliwek
-
bazylia świeża
Przyprawy KAMIS:
-
30 g Przyprawy do potraw z grilla Klasycznej
-
1 łyżka Octu Cytrynowego
-
źródło: www.kamis.pl