Biała kiełbasa w czerwonym winie

11 marca 2011,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki na 6 porcji

·    1 kg surowej białej kiełbasy
·    3 gałązki rozmarynu lub tymianku
·    butelka wytrawnego czerwonego wina
·    szklanka czarnych oliwek z pestkami
·    2 szklanki Oleju Wielkopolskiego do smażenia

Przygotowanie:

Białą kiełbasę opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, obsmażyć na rozgrzanym Oleju Wielkopolskim, zalać czerwonym winem i gotować na najmniejszym ogniu około pół godziny dodając w czasie gotowania gałązki ziół.
Na 5 minut przed końcem gotowania dodać odsączone z zalewy oliwki.
Podawać potrawę gorącą z dodatkiem ciemnego pieczywa.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...