Biała kiełbasa w czerwonym winie

11 marca 2011, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki na 6 porcji

·    1 kg surowej białej kiełbasy
·    3 gałązki rozmarynu lub tymianku
·    butelka wytrawnego czerwonego wina
·    szklanka czarnych oliwek z pestkami
·    2 szklanki Oleju Wielkopolskiego do smażenia

Przygotowanie:

Białą kiełbasę opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, obsmażyć na rozgrzanym Oleju Wielkopolskim, zalać czerwonym winem i gotować na najmniejszym ogniu około pół godziny dodając w czasie gotowania gałązki ziół.
Na 5 minut przed końcem gotowania dodać odsączone z zalewy oliwki.
Podawać potrawę gorącą z dodatkiem ciemnego pieczywa.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...