Bezy: szybkie i łatwe

16 stycznia 2012, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI: 8 białek, 2 szkl. cukru, szczypta soli, 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej.

Białka wymieszać ze szczyptą soli. Ubić z cukrem na sztywną pianę. Dodać mąkę i bardzo delikatnie wymieszać. Masę przełożyć do papierowej torebki, ściąć różek i wyciskać bezy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Można także wyciskać bezy ze szprycy. Piec ok. 20 min w temp. 150st, następnie pozostawić je w wyłączonym piecyku, aż się całkowicie „wysuszą”.

Mniam:)

file1326719573



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...