Bezy: szybkie i łatwe

16 stycznia 2012,
dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI: 8 białek, 2 szkl. cukru, szczypta soli, 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej.

Białka wymieszać ze szczyptą soli. Ubić z cukrem na sztywną pianę. Dodać mąkę i bardzo delikatnie wymieszać. Masę przełożyć do papierowej torebki, ściąć różek i wyciskać bezy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Można także wyciskać bezy ze szprycy. Piec ok. 20 min w temp. 150st, następnie pozostawić je w wyłączonym piecyku, aż się całkowicie „wysuszą”.

Mniam:)

file1326719573



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....