Bażant pieczony

22 listopada 2010,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– bażant
– cienki płat słoniny
– 6 dag masła
– 8 kromek bułki
– sól, pieprz

Skruszałego, wypatroszonego (wyjętą wątróbkę posiekać osobno) i umytego bażanta nacieramy solą i pieprzem. Owijamy płatem słoniny i obwiązujemy nicią bawełnianą. Wkładamy do naczynia i pieczemy często podlewając sosem około 50 minut. Gdy bażant jest prawie gotowy przesmażamy wątróbkę na łyżce masła, doprawiamy do smaku. Jednocześnie podsmażamy kromki bułki, grzanki smarujemy wątróbką, bażanta wyjmujemy z piekarnika, wyjmujemy z niego nici i zdejmujemy słoninę. Podajemy z grzankami.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....