Barwny kolaż

7 lipca 2010, dodał: Redakcja

Barwny kolaż – szpinak z pomarańczą

Składniki:
młode liście szpinaku Radicchio
kilka liści zielonej sałaty i sałaty frisée
obrane pomarańcze
1 czerwona cebula
2-3 pomidory
oliwa z oliwek
sól

Przygotowanie:
Można wziąć tyle, szpinaku i sałaty ile się chce, jednak szpinak powinien być dominującym zielonym składnikiem.  Szpinak dokładnie opłukać pod bieżącą wodą i pozostawić do wyschnięcia. Zrobić to samo z radicchio i frisée, ale nie myć ich razem. Pomarańcze podzielić na cząstki i usunąć białą błonę z każdego plasterka. Cebulę pokroić w plasterki, pomidory na połówki. Ułożyć wszystkie składniki na talerzu, posolić, polać oliwą z oliwek.


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Technologia ŻYWEJ WODY
Cena:
290 zl
Skuteczny demakijaż z olejkiem herbacianym i olejkiem z orzechów macadamia
Cena:
36 zł
Świetnie oczyszcza i nawilża skórę. Zawiera hydrolat z lawendy i inne składniki roślinne.
Cena:
12,66 zł
Na bazie orzechów piorących
Cena:
35,99 zł
Sklep Peruka.pl - zaprasza!
Cena:
324 zł
Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 zł
STOP