Barszcz ze szczwiu

24 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Szczaw mrożony lub pasteryzowany
1 marchew
1 pietruszka
kawałek selera
2 kostki rosołowe
1 l wody
sól, pieprz
listek laurowy
ziele angielskie
1 łyżka mąki
1/2 szkl śmietany

Zagotować wodę, dodać warzywa i kostkę rosołową. Jak warzywa będą miękkie dodać szczaw, podgtować, zaprawić mąką ze śmietaną. Podawać z jajkiem na twardo.

file1264345376



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...