Barszcz z podrobami

10 marca 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Ilość: dla 4-6 osób
Czas przygotowania: 2.5 godz.

Niezbędne składniki:

500 g wieprzowych płucek
250 g żołądków drobiowych
1/2 pęczka włoszczyzny
2-3 małe cebule
200 ml śmietanki 18%
2-3 łyżki chrzanu


3-5 Liści laurowych
5 szt. Ziela angielskiego
Przyprawa do żurku i barszczu białego

Podroby, oczyścić, obgotować w wodzie, odcedzić, opłukać. Zalać czystą wodą, dodać włoszczyznę, cebulę, liście laurowe, ziele angielskie. Gotować na małym ogniu około 2 godz. Wyjąć wszystko z wywaru, podroby posiekać w cienkie paseczki, dodać ponownie do wywaru. Całość doprawić przyprawą do żurku i barszczu, ponownie zagotować, dodać śmietankę, chrzan. Można podawać z cząstkami jaja na twardo.

11 barszcz wielkanocny



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...