Barszcz czerwony z uszkami

10 września 2013, dodał: virg11
Artykuł zewnętrzny

Doskonale rozgrzewa…

Składniki:

1 kg buraków
0,5 kg włoszczyzny
120 g jabłek
4 ząbki czosnku
4 łyżki octu
Sól, pieprz czarny ziarnisty, ziele angielskie, liść laurowy, suszony majeranek Prymat
Cukier do smaku
1 pęczek rukoli
1 pomidor bez skóry

Uszka:
100 g mąki
½ szklanki wody
1 jajko
Sól do smaku
Oliwa do smażenia

Farsz:
40 g suszonych borowików
20 g cebuli
Sól, pieprz czarny mielony Prymat do smaku

 

Przyrządzanie:

Buraki i włoszczyznę umyć i obrać, a następnie pokroić w cienkie plastry. Dodać czosnek w łupinach, jabłka, liść laurowy, ziele angielskie i pieprz ziarnisty. Całość zalać wodą, zagotować, doprawić solą, cukrem, octem i majerankiem, a następnie jeszcze przez chwilę gotować na wolnym ogniu i zestawić z ognia. Następnego dnia barszcz odcedzić.

Z mąki, wody i jajka przygotować ciasto pierogowe. Borowiki pokroić w kostkę, podsmażyć z cebulą, doprawić do smaku solą i pieprzem. Ciasto rozwałkować, podzielić na małe kwadraty, położyć na nich farsz, uformować uszka, a następnie ugotować je we wrzącej, osolonej wodzie. Uszka można po ugotowaniu ułożyć w bulionówkach i zalać gorącym barszczem lub usmażyć na złoty kolor i podawać oddzielnie z sałatką z rukoli i pomidorami concasse.

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Podłoga w łazience
Jeśli chcemy mieć łazienkę utrzymaną w stylu naturalnym, wybieramy podłogę drewnianą. Deski podłogowe...
Wywoływanie zdjęć
Ja wywołuje zdjęcia w Rossmannie , a później lądują w albumie albo...
Masaż ultradźwiękowy
Masażer ultradźwiękowy może być skutecznym narzędziem w walce z różnymi problemami skórnymi, takimi...
Wąskie biodra a styl ubierania się…
Zamaskowanie wąskich bioder za pomocą spodni wcale nie jest trudne! Wystarczy wybrać szerokie jeansy...