Bardzo aromatyczny karczek

22 marca 2013, dodał: Veronme
Artykuł zewnętrzny

DSCF4368

Składniki:

  • 1 kg chudego karczku
  • 1 łyżeczka Vegety
  • 1/2 łyżeczki liofilizowanego czosnku
  • 2 łyżki liofilizowanej papryki
  • 1 łyżeczka kminku
  • 4 łyżki oleju rzepakowego

DSCF4374
Sposób przygotowania:
Karczek umyć i natrzeć , przyprawami: czosnkiem liofilizowanym, papryką liofilizowaną, kminkiem, Vegetą oraz olejem rzepakowym. Odstawić na 2 godziny. Mięso dusić w rondlu , podlewać mięso w razie potrzeby małą ilością wody w celu uniknięcia przypalenia. Dusić do miękkości około 60 minut.

Smacznego!

DSCF4373

Polecam vegetę firmy Podravka:
DSCF4260
http://podravka.pl/

www.corculinari.pl