Banany w czekoladzie z ajerkoniakiem i bitą śmietaną | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Banany w czekoladzie z ajerkoniakiem i bitą śmietaną

3 września 2012, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

składniki:

* 3 duże banany, dość twarde
* tabliczka gorzkiej czekolady
* ok. 2 łyżek masła
* dodatkowo: ajerkoniak, rum, brandy lub likier kawowy

Banany obrać ze skórki, przeciąć je wzdłuż. Czekoladę rozpuścić na parze. Na dużej płaskiej patelni rozgrzać masło, delikatnie ułożyć na nim banany, smażyć około 2 minut. Minutę przed zdjęciem wlać rum lub brandy (jeśli używamy likieru kremowego należy połączyć go z rozpuszczoną czekoladą i energicznie mieszać). Banany zdjąć z patelni, ułożyć  na talerzyku, oblać sosem, przybrać kleksem bitej śmietany i podawać.

rada: można dodatkowo banany obtoczyć w kolorowej posypce lub mielonych orzeszkach czy wiórkach kokosowych i wtykać na patyczki drewniane.

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Buty fioletowe czy niebieskie?
Zdecydowanie niebieskie!
szampon przeciwłupieżowy
Vichy Dercos DS to dermokosmetyk stworzony specjalnie do włosów suchych z tendencją do powstawania...
Polecani lekarze różnych dziedzin -…
Ja polecam Panią ginekolog dr, Bilińska -Szacon z Rzeszowa. Bardzo miła i konkretna...
Depresja a miejsce pracy
Depresja jest chorobą, którą można skutecznie wyleczyć. Oznacza to, że znakomita większość chorych może...