Bakłażany zapiekane z ryżem

11 lipca 2011, dodał:
Artykuł zewnętrzny

Kto raz zasmakuje tej potrawy na pewno wróci do niej jeszcze nie raz:)

Składniki:

Opakowanie ryżu Basmati Kupiec

2 bakłażany

1 pomidor

1 papryka

1 cebula

10 dag chudej kiełbasy

10 dag startego żółtego sera

sól, pieprz, olej do smażenia

Wykonanie:

Ryż Kupiec, gotuję wedle przepisu na opakowaniu, po czym go odcedzam. Kiełbaskę kroję w kosteczkę, smażę ją na rozgrzanej patelni z olejem, następnie dodaję do niej posiekaną cebulę i szklę ją na oleju. Paprykę z wyjętym środkiem i pomidora kroję na kawałeczki, dodaję do mięsa i całość duszę 5- 10 min. Studzę, mieszam z ryżem i serem przyprawiam do smaku solą i pieprzem.  Bakłażany myję, i przekrawam je wzdłuż, wyjmuję z nich miąższ, solę osączam z soku i napełniam wcześniej przygotowanym farszem. Zapiekam w temp. 180 stop. przez ok. 30 min:)

Smacznego:)

file1310413649



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz