Bakłażany w pomidorach

29 września 2013,
dodał: Gąsiorowska
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
4 bakłażany
4 pomidory
2 ząbki czosnku
natka pietruszki
oliwa z oliwek
sól
pieprz

Przygotowanie:
Bakłażany umyć, rozciąć wzdłuż, bez obierania ze skórki. ponacinać miąższ, posolić i położyć na kratce grillowej miąższem do doły, pozostawiając do odcieknięcia na pół godziny. następnie smażyć z obydwu stron na patelni na odrobinie oliwy. Przygotować sos z pomidorów, posiekać natkę i pokroić czosnek na drobne kawałeczki. Na każdy kawałek bakłażana nalać ok. 1 łyżki sosu pomidorowego, posypać odrobiną czosnku i natką pietruszki. Trzymać w lodówce do czasu podania.



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...