Bakłażany w pomidorach

29 września 2013, dodał: Gąsiorowska
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
4 bakłażany
4 pomidory
2 ząbki czosnku
natka pietruszki
oliwa z oliwek
sól
pieprz

Przygotowanie:
Bakłażany umyć, rozciąć wzdłuż, bez obierania ze skórki. ponacinać miąższ, posolić i położyć na kratce grillowej miąższem do doły, pozostawiając do odcieknięcia na pół godziny. następnie smażyć z obydwu stron na patelni na odrobinie oliwy. Przygotować sos z pomidorów, posiekać natkę i pokroić czosnek na drobne kawałeczki. Na każdy kawałek bakłażana nalać ok. 1 łyżki sosu pomidorowego, posypać odrobiną czosnku i natką pietruszki. Trzymać w lodówce do czasu podania.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.