Bakłażany w pomidorach

29 września 2013, dodał: Gąsiorowska
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
4 bakłażany
4 pomidory
2 ząbki czosnku
natka pietruszki
oliwa z oliwek
sól
pieprz

Przygotowanie:
Bakłażany umyć, rozciąć wzdłuż, bez obierania ze skórki. ponacinać miąższ, posolić i położyć na kratce grillowej miąższem do doły, pozostawiając do odcieknięcia na pół godziny. następnie smażyć z obydwu stron na patelni na odrobinie oliwy. Przygotować sos z pomidorów, posiekać natkę i pokroić czosnek na drobne kawałeczki. Na każdy kawałek bakłażana nalać ok. 1 łyżki sosu pomidorowego, posypać odrobiną czosnku i natką pietruszki. Trzymać w lodówce do czasu podania.



FORUM - bieżące dyskusje

Polecane strony w sieci
Ja polecam strony z ciekawostkami historycznymi, np. historykon.pl
Samodzielne matki- 20 proc. wszystk…
To powinno dać części facetów do myślenia, że nie potrafią w większości funkcjonować...
Jak usunąć makijaż permanentny?
Przecież można zamalować go makijażem w innym stylu...
Jak nabrać pewności siebie
Czasem warto brać przykład nawet z facetów jak widać:D