Bakłażanowe roladki

12 czerwca 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Czas przyrządzenia: do 15 minut

Składniki

  • bakłażany 2 szt.
  • ser owczy 20 dag
  • czosnek 1 ząbek
  • natka 1 łyżka
  • szałwia kilka listków
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • oliwa 1 litr

Sposób przyrządzenia

Bakłażany pokroić wzdłuż na plastry i posolić je. Następnie wysmarować dokładnie oliwą i grillować po trzy minuty z każdej strony. Zdjąć z grilla i przestudzić. Ser pokroić w kostkę, wymieszać z natką, przyprawić pieprzem oraz czosnkiem. Na każdym plastrze bakłażana położyć porcję masy, przykryć listkiem szałwii i zwinąć w rulonik. Spiąć wykałaczką i grillować jeszcze trzy minuty z daleka od ognia.

Przepis konkursowy nadesłany przez: Katarzyna D.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz