Bakłażan z grilla

25 sierpnia 2009,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Bakłażan z  grilla

Smaczna przystawka na lato.

Składniki:

1  bakłażan
sól
sok z cytryny
pieprz mielony
oliwa z oliwek
Opis przygotowania: 30 minut
Bakłażana pokroić w centymetrowe plastry. Posolić i zostawić na 15 minut by puścił sok. Sok zlać ( pozbawia się w ten sposób bakłażana goryczki ).Plastry bakłażana osuszyć i upiec na grillu z obu stron . Skropić oliwą , sokiem z cytryny , popieprzyć . Podawać do dań z grilla lub jako samodzielną przekąskę .

 

nadesłane: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...