Bakłażan z grilla

25 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Bakłażan z  grilla

Smaczna przystawka na lato.

Składniki:

1  bakłażan
sól
sok z cytryny
pieprz mielony
oliwa z oliwek
Opis przygotowania: 30 minut
Bakłażana pokroić w centymetrowe plastry. Posolić i zostawić na 15 minut by puścił sok. Sok zlać ( pozbawia się w ten sposób bakłażana goryczki ).Plastry bakłażana osuszyć i upiec na grillu z obu stron . Skropić oliwą , sokiem z cytryny , popieprzyć . Podawać do dań z grilla lub jako samodzielną przekąskę .

 

nadesłane: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

Spróbuj Tai Chi i dlaczego warto
Do tego chyba trzeba mieć cierpliwość. Te ruchy są takie powolne, dokładne. Zabrakłoby mi...
Jak ugotować kalafior?
> Anays napisał/a: > Widziałam przepis, w którym kalafiora gotuje się w całości... A później...
sposób na paznokcie
To chyba nie masz problemu z łamaniem paznokci. :D U mnie jak jeden...
Metamorfoza fryzury
Mając włosy do ramion najpierw spróbowałabym drobnej zmiany. Zawsze można pójść krok dalej,...