Bakłażan grillowany z bałkańską nutą

26 maja 2013, dodał: christinee
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 bakłażany

200 g sera typu bałkańskiego, koziego lub fety

pęczek mięty

2 łyżki octu balsamicznego

sól

 Przygotowanie:

Bakłażany umyć i pokroić ukośnie na grube plastry. Oprószyć obficie solą, odstawić na 15 minut, następnie opłukać pod zimną wodą i osuszyć na papierowym ręczniku. Grillować kilka minut z każdej strony, aż zmięknie i zarumieni się. Ser pokroić w kostkę, wymieszać delikatnie z listkami mięty, ułożyć sałatkę na bakłażanach i skropić octem balsamicznym. Podawać z razowymi grzankami zrumienionymi na grillu.



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...