Bajaderki

27 lutego 2010, dodał: Anullka
Artykuł zewnętrzny

Bajaderki są pyszne.

Składniki:

* ciastka digestive 20 dkg
* herbatniki 1 paczka
* dżem morelowy 1 słoiczek
* kakao2 łyżki
* mleko 100 ml
* zapach rumowy 5 kropli
* mleko1 łyżka
* masło1 łyżka
* rum 1 kieliszek
* polewa czekoladowa
* orzechy prażone posiekane
* cukier ewentualnie
* posypka kolorowa
* rodzynki 5 dkg

Ciastka pokruszyć, bardzo drobno. W garnku rozpuścić mleko, masło, dodać cukier, rodzynki, kakao i aromat. Dodać pokruszone herbatniki, wszystko wystudzić. Zimne zmielić przez maszynkę, dodać rum i dżem, dokładnie wymieszać. Z masy formować kule wielkość dowolna. Gotową polewę rozpuścić we wrzącej wodzie, odciąć nożyczkami, przełożyć  łyżką do garnuszka, dodać masło i mleko, dokładnie rozpuścić i wymieszać, smarować kulki pędzelkiem, posypać prażonymi orzechami i posypką. Smacznego. Odstawić do lodówki do zastygnięcia.

Smacznego.

file1267283909



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz