Babka ziemniaczana

25 lutego 2010, dodał: kamil
Artykuł zewnętrzny
  • ziemniaki 2,5 kg
  • cebula 3 szt duże
  • czosnek 1 główka
  • sól 2 łyżeczki
  • pieprz ziołowy 1 łyżeczka
  • boczek wędzony 1 kg

Pyszna babka ziemniaczana.

Etapy przygotowania

Ziemniaki, czosnek, cebulę obrać zetrzeć na tarce lub w mikserze. Boczek pokroić w kostkę i przesmażyć (zostawić 10 dkg na spód i wierzch ciasta). Do startych ziemniaków dodać boczek z tłuszczem, sól, pieprz. Wszystko wymieszać. Na blaszce poukładać boczek pokrojony w paski, wlać ziemniaki. Na wierzchu pokłaść paski i plasterki boczku. Piec w temp. 170*c, piec w zależności od grubości ciasta. Ciasto powinno odchodzić od foremki.

file1267128164



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz