Babka pomarańczowa z lukrem

28 lutego 2012, dodał: tryingtocookandbake
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
1 szklanka mąki pszennej
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej,
1 kostka margaryny,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
3/4 szklanka cukru pudru,
4 jajka,
2 łyżeczki otartej skórki z pomarańczy,
Sok z całej pomarańczy

Utrzeć margarynę z cukrem, dodać po jednym żółtku oraz sok. Następnie przesiane mąki i proszek. Ucierać ok 4 min. Po tym czasie dodać skórkę i ubitą pianę, mieszać delikatnie łyżką. Formę do babek wysmarować i wylać ciasto. Piec ok 60min. w 150C

Babkę polałam delikatnym lukrem przygotowanym z 2 łyżek soku pomarańczowego i 2 łyżek cukru pudru. Bardziej nasączył on babkę niż ją ozdobił.


file1330435937



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Podłoga w łazience
Jeśli chcemy mieć łazienkę utrzymaną w stylu naturalnym, wybieramy podłogę drewnianą. Deski podłogowe...
Wywoływanie zdjęć
Ja wywołuje zdjęcia w Rossmannie , a później lądują w albumie albo...
Masaż ultradźwiękowy
Masażer ultradźwiękowy może być skutecznym narzędziem w walce z różnymi problemami skórnymi, takimi...
Wąskie biodra a styl ubierania się…
Zamaskowanie wąskich bioder za pomocą spodni wcale nie jest trudne! Wystarczy wybrać szerokie jeansy...