Babeczki z czekoladą dwukolorowe

17 października 2011, dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny

Składniki na 12 babeczek:

140 g masła

3/4 szklanki cukru do wypieków

3 jajka

pół łyżeczki cukru waniliowego

1 i 3/4 szklanki przesianej mąki pszennej

2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

tabliczka startej lub posiekanej mlecznej czekolady

Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać cukier waniliowy i dalej ucierając wbijać jajka, miksując po każdym dodaniu. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodawać do masy stopniowo wciąż miksując.

Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Do każdej papilotki nałożyć ciasta, do 2/3 wysokości, na wierzch każdej babeczki wsypać dwie łyżeczki czekolady i delikatnie zamieszać patyczkiem.

Piec w temperaturze 160 – 170ºC przez około 25 minut do tzw. suchego patyczka. Wystudzić na kratce.

file1318863731



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz