Babeczki z bekonem i pieczarkami

5 stycznia 2012, dodał: GastroMonia
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

na nadzienie:

  • cebula uduszona
  • kilka pieczarek uduszonych
  • 300 g bekonu (boczku) przyrumienionego na patetni
  • łyżka majonezu
  • łyżka kefiru lub śmietany
  • 2 ząbki czosnku
  • pieprz
  • sól

na ciasto

  • 2 szklanki mąki
  • 200 g chłodnego masła/margaryny
  • 2 żółtka

Przygotowanie:

Składniki ciasta należy posiekać nożem, szybko zagnieść i włożyć do lodówki na 30 minut. Gotowym ciastem należy wylepić foremki na babeczki, wysmarowanych uprzednio tłuszczem. Pieczemy około 15 minut w temperaturze 200 stopni. Pieczarki, cebulę oraz bekon mieszamy i doprawiamy przyprawami. Majonez mieszamy z kefirem, dodajemy wyciśnięty czosnek, przyprawiamy. Babeczki nadziewamy a następnie polewamy sosem czosnkowym.

file1325745679



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

13 emerytura do zwrotu? - kto będzi…
Oznacza to, że osoby na wcześniejszej emeryturze mogą dorabiać bez żadnych konsekwencji dla pomniejszenia...
Fotowoltaika - największy problem r…
Jeszcze żeby rozwiązali problem wysokich cen paneli :)
Polacy w czołówce umieralności na r…
Inna sprawa, że nie dba się o profilaktykę, wystarczy spojrzeć, co kupują ludzie...
Dyrektywa budynkowa EPBD
Ciągle nowe obowiązki mają właściciele domów... To źle wróży.