Babeczki z bekonem i pieczarkami

5 stycznia 2012, dodał: GastroMonia
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

na nadzienie:

  • cebula uduszona
  • kilka pieczarek uduszonych
  • 300 g bekonu (boczku) przyrumienionego na patetni
  • łyżka majonezu
  • łyżka kefiru lub śmietany
  • 2 ząbki czosnku
  • pieprz
  • sól

na ciasto

  • 2 szklanki mąki
  • 200 g chłodnego masła/margaryny
  • 2 żółtka

Przygotowanie:

Składniki ciasta należy posiekać nożem, szybko zagnieść i włożyć do lodówki na 30 minut. Gotowym ciastem należy wylepić foremki na babeczki, wysmarowanych uprzednio tłuszczem. Pieczemy około 15 minut w temperaturze 200 stopni. Pieczarki, cebulę oraz bekon mieszamy i doprawiamy przyprawami. Majonez mieszamy z kefirem, dodajemy wyciśnięty czosnek, przyprawiamy. Babeczki nadziewamy a następnie polewamy sosem czosnkowym.

file1325745679



FORUM - bieżące dyskusje

Polecane strony w sieci
Ja polecam strony z ciekawostkami historycznymi, np. historykon.pl
Samodzielne matki- 20 proc. wszystk…
To powinno dać części facetów do myślenia, że nie potrafią w większości funkcjonować...
Jak usunąć makijaż permanentny?
Przecież można zamalować go makijażem w innym stylu...
Jak nabrać pewności siebie
Czasem warto brać przykład nawet z facetów jak widać:D