Babeczki czekoladowe nadziewane twarogiem

14 listopada 2012,
dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 20 dag półtłustego twarogu, 3 jajka, cukier waniliowy, 15 dag mąki pszennej, 15 dag cukru, czubata łyżka kakao, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli, szczypta sody oczyszczonej, 10 dag margaryny, tabliczka gorzkiej czekolady, 1/2 szkl. mleka, tłuszcz do foremek.

Twaróg utrzeć z 1 jajkiem, cukrem waniliowym i łyżką cukru. Wstawić do lodówki. Mąkę zmieszać z kakao, proszkiem, sodą oraz szczyptą soli. Margarynę utrzeć z resztą cukru. Dodać ostatnie 2 jajka, utrzeć na gładką masę. Czekoladę stopić, dodać do masy. Ucierając dodawać na przemian mleko i  mieszankę mączną. Foremki do babeczek natłuścić, nakłada po łyżce ciasta. W  każdej babeczce zrobić łyżeczką dołek i nałożyć odrobinę masy serowej. Piec ok. 25 min w temp. 180st. Po upieczeniu lekko przestudzić i wyjąć z foremek.

Były tak pyszne, że zniknęły w jeden dzień...

file1352917264



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...