Babeczki czekoladowe nadziewane twarogiem

14 listopada 2012, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 20 dag półtłustego twarogu, 3 jajka, cukier waniliowy, 15 dag mąki pszennej, 15 dag cukru, czubata łyżka kakao, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli, szczypta sody oczyszczonej, 10 dag margaryny, tabliczka gorzkiej czekolady, 1/2 szkl. mleka, tłuszcz do foremek.

Twaróg utrzeć z 1 jajkiem, cukrem waniliowym i łyżką cukru. Wstawić do lodówki. Mąkę zmieszać z kakao, proszkiem, sodą oraz szczyptą soli. Margarynę utrzeć z resztą cukru. Dodać ostatnie 2 jajka, utrzeć na gładką masę. Czekoladę stopić, dodać do masy. Ucierając dodawać na przemian mleko i  mieszankę mączną. Foremki do babeczek natłuścić, nakłada po łyżce ciasta. W  każdej babeczce zrobić łyżeczką dołek i nałożyć odrobinę masy serowej. Piec ok. 25 min w temp. 180st. Po upieczeniu lekko przestudzić i wyjąć z foremek.

Były tak pyszne, że zniknęły w jeden dzień...

file1352917264



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...