Babeczki czekoladowe nadziewane twarogiem
Składniki: 20 dag półtłustego twarogu, 3 jajka, cukier waniliowy, 15 dag mąki pszennej, 15 dag cukru, czubata łyżka kakao, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli, szczypta sody oczyszczonej, 10 dag margaryny, tabliczka gorzkiej czekolady, 1/2 szkl. mleka, tłuszcz do foremek.
Twaróg utrzeć z 1 jajkiem, cukrem waniliowym i łyżką cukru. Wstawić do lodówki. Mąkę zmieszać z kakao, proszkiem, sodą oraz szczyptą soli. Margarynę utrzeć z resztą cukru. Dodać ostatnie 2 jajka, utrzeć na gładką masę. Czekoladę stopić, dodać do masy. Ucierając dodawać na przemian mleko i mieszankę mączną. Foremki do babeczek natłuścić, nakłada po łyżce ciasta. W każdej babeczce zrobić łyżeczką dołek i nałożyć odrobinę masy serowej. Piec ok. 25 min w temp. 180st. Po upieczeniu lekko przestudzić i wyjąć z foremek.
Były tak pyszne, że zniknęły w jeden dzień...