Babeczki czekoladowe nadziewane twarogiem

27 października 2011, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

20 dag półtłustego twarogu,

3 jajka,

cukier waniliowy,

15 dag mąki pszennej,

15 dag cukru,

czubata łyżka kakao,

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,

szczypta soli,

szczypta sody oczyszczonej,

10 dag margaryny,

tabliczka gorzkiej czekolady,

1/2 szkl. mleka,

tłuszcz do foremek.

Twaróg utrzeć z 1 jajkiem, cukrem waniliowym i łyżką cukru. Wstawić do lodówki. Mąkę zmieszać z kakao, proszkiem, sodą oraz szczyptą soli. Margarynę utrzeć z resztą cukru. Dodać ostatnie 2 jajka, utrzeć na gładką masę. Czekoladę stopić, dodać do masy. Ucierając dodawać na przemian mleko i mieszankę mączną. Foremki do babeczek natłuścić, nakłada po łyżce ciasta. W każdej babeczce zrobić łyżeczką dołek i  nałożyć odrobinę  masy serowej. Piec ok. 25 min w temp. 180st. Po upieczeniu lekko przestudzić i wyjąć z foremek.

Były tak pyszne, że zniknęły w jeden dzień...

file1319718070