Aromatyczna tarta jabłkowa z czekoladą

3 września 2011, dodał: Aneta Klimecka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– opakowanie ciasta francuskiego mrożonego
– tabliczka gorzkiej czekolady
– kilka słodkich jabłek
– przyprawa w młynku do kawy i deserów (Kamis)
Przygotowanie:

Ciasto rozkładamy i rozmrażamy.
Z ciasta wykrawamy nożem prostokąty (tarty).
Umyte i obrane jabłka dzielimy na ćwiartki, a te następnie kroimy na plasterki, które układamy na cieście.
Czekoladę rozdrabniamy na mniejsze kawałki i posypujemy każdą z tart.
Na sam koniec każdą z tart doprawiamy przyprawą aromatyczną.
Tarty pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200-220 stopni, pieczemy około 20 minut.
Podajemy ciepłe.

file1320957276



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...