Aromatyczna tarta jabłkowa z czekoladą

3 września 2011, dodał: Aneta Klimecka

Składniki:

– opakowanie ciasta francuskiego mrożonego
– tabliczka gorzkiej czekolady
– kilka słodkich jabłek
– przyprawa w młynku do kawy i deserów (Kamis)
Przygotowanie:

Ciasto rozkładamy i rozmrażamy.
Z ciasta wykrawamy nożem prostokąty (tarty).
Umyte i obrane jabłka dzielimy na ćwiartki, a te następnie kroimy na plasterki, które układamy na cieście.
Czekoladę rozdrabniamy na mniejsze kawałki i posypujemy każdą z tart.
Na sam koniec każdą z tart doprawiamy przyprawą aromatyczną.
Tarty pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200-220 stopni, pieczemy około 20 minut.
Podajemy ciepłe.

file1320957276


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Podkreśla kontur ust. Nadaje długotrwały, profesjonalny efekt. Miękka lecz trwała kredka
Cena:
40,50 zł
Na bazie orzechów piorących
Cena:
35,99 zł
Skuteczny demakijaż z olejkiem herbacianym i olejkiem z orzechów macadamia
Cena:
36 zł
Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 zł
Świetnie oczyszcza i nawilża skórę. Zawiera hydrolat z lawendy i inne składniki roślinne.
Cena:
12,66 zł
Sklep Peruka.pl - zaprasza!
Cena:
324 zł
STOP

FORUM - bieżące dyskusje

Zakupy przez internet
Moim zdaniem, dużo jest uczciwie działających firm a coraz mniej oszustów. Jak widzisz...
Poprawa kondycji na rowerze
Jeszcze nie doszłam do siebie po ostatnim wypadku na śliskiej jezdni. Piasek na mokrej...
Super cera bez zmarszczek
Czemu ja zauważam różnice, ale w drugą stronę? Ech... po bokach ust zrobiły...
Jesienna wyprzedaż ubrań
Awww... mieć taką figurę, żeby móc nosić sukienki swetrowe jak z linku, który podała Darria...