URODA I ZDROWIE

Aromatyczna tarta jabłkowa z czekoladą

3 września 2011, dodał: Aneta Klimecka

Składniki:

– opakowanie ciasta francuskiego mrożonego
– tabliczka gorzkiej czekolady
– kilka słodkich jabłek
– przyprawa w młynku do kawy i deserów (Kamis)
Przygotowanie:

Ciasto rozkładamy i rozmrażamy.
Z ciasta wykrawamy nożem prostokąty (tarty).
Umyte i obrane jabłka dzielimy na ćwiartki, a te następnie kroimy na plasterki, które układamy na cieście.
Czekoladę rozdrabniamy na mniejsze kawałki i posypujemy każdą z tart.
Na sam koniec każdą z tart doprawiamy przyprawą aromatyczną.
Tarty pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200-220 stopni, pieczemy około 20 minut.
Podajemy ciepłe.

file1320957276


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Poduszki ciążowe
> milagro napisał/a:> Znacie takie produkty? Podobno są niesamowicie wygodne:)tak to prawda, wiele...
Jak pomóc w rozwoju własnej firmy?…
Uważam, że otwierając biznes trzeba zadbać o dobrą i trafioną reklamę! Promocja firmy...
Jak sobie radzicie z trądzikiem?
Na trądzik najlepiej zadziałać od środka. Ja też miałam z nim problem i...
Cera wrażliwa i naczynkowa - jakie …
Dla mnie najlepsze efekty daje krem w połaczeniu z tabletkami, które od środka wzmocnią...