Aromatyczna tarta jabłkowa z czekoladą

3 września 2011,
dodał: Aneta Klimecka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– opakowanie ciasta francuskiego mrożonego
– tabliczka gorzkiej czekolady
– kilka słodkich jabłek
– przyprawa w młynku do kawy i deserów (Kamis)
Przygotowanie:

Ciasto rozkładamy i rozmrażamy.
Z ciasta wykrawamy nożem prostokąty (tarty).
Umyte i obrane jabłka dzielimy na ćwiartki, a te następnie kroimy na plasterki, które układamy na cieście.
Czekoladę rozdrabniamy na mniejsze kawałki i posypujemy każdą z tart.
Na sam koniec każdą z tart doprawiamy przyprawą aromatyczną.
Tarty pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200-220 stopni, pieczemy około 20 minut.
Podajemy ciepłe.

file1320957276



FORUM - bieżące dyskusje

Jędrne ramiona
Nie wiem, może trzeba zlikwidować przyczynę, przez którą nie chce Ci się ćwiczyć?...
Sezonowe dekoracje na każdą porę ro…
Czy zmieniacie dekoracje w swoich mieszkaniach w zależności od pory roku? Wadomo,...
Co czytacie w wolnej chwili?
Też lubię, zwłaszcza jeśli poza losami danej osoby pozwala szerzej poznać i zrozumieć...
Tolerancja wśród osób starszych
Ciekawa jestem, dlaczego starsi ludzie są tak mało tolerancyjni. Tak jakby naprawdę bali...