Aromatyczna zupa z fasolą i makaronem

12 kwietnia 2013, dodał: myszka9988
Artykuł zewnętrzny
60 dag golonki wieprzowe bez skóry
1,5 l rosołu wołowego może być z kostki
3 ząbki czosnku
2  czerwone cebule 
200 g białej fasoli konserwowej
1 czerwona papryka
4 łyżki oliwy z oliwek
mielony czarny pieprz do smaku
papryka ostra do smaku
1/2 łyżeczki bazylii 
sól do smaku
4 łyżki tartego żółtego sera 
500 ml sosu pomidorowego

200 g  ugotowanego makaronu (nitki cięte)
1 bagietka

W głębokim garnku na oliwie podsmażyć  pokrojoną w wiórki cebulę,
pokrojony w plasterki czosnek, pokrojoną w kostkę paprykę i
pokrojoną golonkę. Dodać sos pomidory i  fasolę, wlać rosół. Zupę
zagotować, dodać makaron i doprawić do smaku przyprawami. Gotową zupę
posypać tartym serem.I podawać z chrupiącą bagietką.Można udekorować
świeżą bazylią.

file1365787060



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...