Aromatyczna zupa z fasolą i makaronem
Artykuł zewnętrzny
60 dag golonki wieprzowe bez skóry 1,5 l rosołu wołowego może być z kostki 3 ząbki czosnku 2 czerwone cebule 200 g białej fasoli konserwowej 1 czerwona papryka 4 łyżki oliwy z oliwek mielony czarny pieprz do smaku papryka ostra do smaku 1/2 łyżeczki bazylii sól do smaku 4 łyżki tartego żółtego sera 500 ml sosu pomidorowego 200 g ugotowanego makaronu (nitki cięte) 1 bagietka W głębokim garnku na oliwie podsmażyć pokrojoną w wiórki cebulę, pokrojony w plasterki czosnek, pokrojoną w kostkę paprykę i pokrojoną golonkę. Dodać sos pomidory i fasolę, wlać rosół. Zupę zagotować, dodać makaron i doprawić do smaku przyprawami. Gotową zupę posypać tartym serem.I podawać z chrupiącą bagietką.Można udekorować świeżą bazylią.