Botwinka

6 sierpnia 2012, dodał: Ewunia
Artykuł zewnętrzny

Młodą botwinkę (4 pęczki) oskrobać i umyć, drobno poszatkować podlać wodą dodać odrobinę cukru i soli dusić ok 10 minut dodać poszatkowaną dymkę i smażyć z botwinką aż do zeszklenia się dymki. Odstawić garnek z ognia. Do garnka wlać sok z jednej cytryny dodać 100 ml śmietany oraz 1 litr maślanki doprawić solą, cukrem i pieprzem ,polecam także dodanie obranego ogórka jajka szczypioru, mięsa, kalarepki, rzodkiewki, ziemniaczków lub jako hit grillowanej cukinii.

Gotowe –  zapraszam do spróbowania !!!

file1344270883



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...