Anchois w zieleni
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
650 g cukinii grubo startej
1 łyżeczka soli
1 duża sałata
kilka gałązek zielonej pietruszki, posiekane
180 g twardego sera, pokrojonego w paski
1 łyżka ziarna sezamu
1 łyżka świeżych liści oregano lub 1 łyżeczka suszonego
sól, pieprz
Sos: 50 g anchois (sardela) w oliwie
60 ml soku z cytryny
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżeczka musztardy Dijon
rozmaryn suszony
1 łyżeczka świeżego posiekanego koperku
1 łyżka sosu sojowego
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka soli
1 duża sałata
kilka gałązek zielonej pietruszki, posiekane
180 g twardego sera, pokrojonego w paski
1 łyżka ziarna sezamu
1 łyżka świeżych liści oregano lub 1 łyżeczka suszonego
sól, pieprz
Sos: 50 g anchois (sardela) w oliwie
60 ml soku z cytryny
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżeczka musztardy Dijon
rozmaryn suszony
1 łyżeczka świeżego posiekanego koperku
1 łyżka sosu sojowego
1 ząbek czosnku
Przygotowanie: