Ananasowa słodycz

18 maja 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Grillowany ananas z lodami i rumem
Składniki:
1 ananas
2 łyżeczki masła
1/4 szklanki brązowego cukru
1/4 szklanki rumu
lody kokosowe
Przygotowanie:
Ananasa obrać i pokroić w poprzek na 8 kółek. Łyżką wykroić trzon. Ruszt grilla spryskać oliwą w sprayu. Grill ananasa 2 do 3 min. z każdej strony, aż ładnie się zarumieni. Rozpuścić masło, cukier i rum w małym rondelku na małym ogniu. Mieszać, aż cukier się rozpuści, a sos lekko zgęstnieje, tj. ok. 2 min. Położyć krążki ananasa na talerzu, w centrum pierścienia położyć lody i polać wszystko sosem po wierzchu.



FORUM - bieżące dyskusje

Płock
Ja to już w ogóle nie widzę promocji, bo sam napis Promocja przeczy...
Domowe przepisy
Ja mam fajny przepis na domowe lody tj. rozgnieciony banan, 3 łyżki śmietany...
Kosmetyki z herbaty
Ja robię z kawy mielonej
Klasyka literatury - do czego wraca…
Do poprzedniej nawet się nie umywa i pomyśleć, że kiedyś reżyserzy potrafili zrobić coś wartościowego...