A’la zupa meksykańska | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

A’la zupa meksykańska

25 listopada 2009, dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

  • mięso mielone z indyka
  • vegeta lub inna przyprawa
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • puszka kukurydzy konserwowej
  • puszka groszku konserwowego
  • puszka czerwonej fasoli
  • 1 fix knorra spaghetti pikantne

Mięso wraz ze startymi na tarce na grubych oczkach marchewkami, pietruszką i selerem gotujemy w garnku w małej ilości wody, lekko doprawiamy vegetą. Gdy mięso się ugotuje dorzucamy kukurydzę, groszek, fasolę (fasolę z zalewą). Gotujemy około 15-20 minut co jakiś czas mieszając. Fix spaghetti rozrabiamy w zimnej wodzie (jak na opakowaniu) i wlewamy do garnka. Podawać z gorącymi grzaneczkami posmarowanymi masłem.

file1259185410

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do A’la zupa meksykańska

  1. avatar Paulla pisze:

    haha ja też robię te zupę, tylko z mięsa mielonego lepię kuleczki i smażę na patelni

Dodaj komentarz