Ajvar do zapiekanek, sałatek, makaronów i mięs
Jeśli masz już dosyć ketchupu bądź musztardy do grillowanych potraw – spróbuj, pysznej pasty. Ajvar to jedna z najsmaczniejszych past, które możemy znaleźć na macedońskich stołach. To również produkt, który w rodzimej kuchni zrobił furorę. Trudno się dziwić, pasuje idealnie do chleba, zapiekanek, grillowanego mięsa, sałatek, makaronów i wielu innych dań.
fot: redakcja
Ajvar Rolnik serii Premium Mediterana to klasyczna, bałkańska pasta o łagodnym, wyraziście paprykowym smaku. Swój aromat i kolor zawdzięcza połączeniu najwyższej jakości grubomięsistych papryk i bakłażanów dojrzewających w słonecznych promieniach Macedonii. W każdym słoiku znajdziesz duet świeżych, soczystych warzyw – papryki i bakłażanu, smażonych wraz z czosnkiem na złocistym oleju słonecznikowym. Oparty na tradycyjnej, macedońskiej recepturze Ajvar Rolnik Premium wzbogaci smak i aromat przyrządzanych mięs – zwłaszcza grillowanych, a także sosów, serów, przekąsek i kolorowych kanapek. Ajvar Rolnik Premium idealnie sprawdzi się jako dodatek do kiełbas i parówek. Pasty można spróbować jako dodatku do sosów, gulaszów, tostów i pizzy. Ajvar Rolnik Premium nie zawiera żadnych sztucznych barwników ani konserwantów. To produkt naturalny i pasteryzowany.
Pasta jest przyjazna dla wegan i wegetarian; nie zawiera w sobie żadnego składnika mięsnego lub podpuszczkowego. Warto odnotować, że produkt jest przyrządzony z warzyw o niskim indeksie glikemicznym. Produkt dostępny w handlu nowoczesnym, jak i tradycyjnym na terenie całego kraju.
Wartości odżywcze – 100 g na porcję
Składniki: Wartość energetyczna: 92 kcal Tłuszcz: 4,5. Węglowodany: 9,7 g Białko: 1,5 g
Cena w sklepie:
Ajvar Rolnik Premium: (300 gram): ok. 4, 80 zł
Więcej na: www.rolnik.pl
https://www.facebook.com/RolnikPrzetwory?fref=ts