Ulubione indyjskie udka z mężusiowej kuchni pełnej fantazji

16 lutego 2011,
dodał: malgosia74
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 6 udek,
  • 4 ząbki czosnku,
  • 3 duże cebule,
  • 3 łyżki masła,
  • 4 goździki,
  • 6 łyżek ketchupu,
  • 3 łyżki śmietany,
  • pół litra rosołu (może być z kostki rosołowej),
  • curry,
  • pieprz, słodka i ostra papryka

W naczyniu żaroodpornym (lub podłużnym rondlu) podsmażyć na ma maśle cebulę pokrojoną w krążki, dodać wyciśnięty przez praskę czosnek. Włożyć umyte, osuszone udka i posypać w/w przyprawami. Poddusić 10 min pod przykryciem po czym dodać ketchup, rosołek i dusić ok 50 minut pod przykryciem na małym ogniu. Gdy mięsko będzie miękkie wlać śmietankę, zamieszać i zagotować. Podawać koniecznie z ryżem gotowanym z dodatkiem curry ( ryż jest koloru żółtego) i  surówką z czerwonej kapusty.  Raj dla podniebienia… Smacznego :)



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....