Dorsz z Piri-Piri
Artykuł zewnętrzny
Smakowita rybka doprawiona na ostro .
Czas : 30 minut + marynowanie
Składniki :
- 2 kawałki filetów z dorsza
- 1,5 cytryny
- olej
- 1 łyżeczka przyprawy Piri-Piri
- 2 łyżki pikantnego ketchupu
- 1 płaska łyżeczka miodu
- sól
- mąka
- 1 łyżka masła
Rozmrożona i odsączona rybę zalać marynata z 2 łyżek oleju , soku z cytryn, ketchupu, miodu ,przyprawy Piri-Piri i zostawić na minimum godzinę . Wyjąć .Osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi. Lekko posolić szczyptą soli. Oprószyć mąką . Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron . Pod koniec smażenia dołożyć na patelnię masło.