Dorsz z Piri-Piri

7 lutego 2011, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Smakowita rybka doprawiona na ostro .

Czas : 30 minut + marynowanie

Składniki :

  • 2 kawałki filetów z dorsza
  • 1,5 cytryny
  • olej
  • 1 łyżeczka przyprawy Piri-Piri
  • 2 łyżki pikantnego ketchupu
  • 1 płaska łyżeczka miodu
  • sól
  • mąka
  • 1 łyżka masła

Rozmrożona i odsączona rybę zalać marynata z 2 łyżek oleju , soku z cytryn, ketchupu, miodu ,przyprawy Piri-Piri i zostawić na minimum godzinę . Wyjąć .Osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi. Lekko posolić szczyptą soli. Oprószyć mąką . Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron . Pod koniec smażenia dołożyć na patelnię masło.

file1297101292