Biała kiełbasa w kapuście

2 lutego 2012, dodał: ben-ka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 kg kapusty kiszonej

0,5 kg białej kiełbasy parzonej

2 cebule

3 ząbki czosnku

2/3 opakowania przyprawy do bigosu

1/2 szkl.oliwy.

Wykonanie:

Kapustę kiszoną przelać wrzątkiem lub odgotować,

Na dno naczynia żaroodpornego wyłożyć połowę kapusty,posypać przyprawą do bigosu,a na to pociętą w kawałki kiełbasę.

Cebule obrać, pokroić w piórka, połowę wyłożyć na kiełbasę, wycisnąć czosnek, przykryć pozostałą kapustą, posypać przyprawą i na wierzch położyć cebulę – można ją wymieszać z kapustą,  a wierzch posypać przyprawą, tak żeby zużyć 3/4 opakowania.

Wlać 1/2 szklanki oleju,przykryć naczynie pokrywą i wstawić do piekarnika na 1,5 godziny przy temp.180 stopni.

Smacznego!

W tym czasie możemy czytać książkę lub być na zaprzyjaźnionym forum a jedzonko robi się samo:)

file1296914104



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz