Wątróbka w jarzynach

Avatar photo
16 kwietnia 2009,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

– 70 dag wątróbek drobiowych

– 2 cebule

– 2 pietruszki

– 3 marchewki

– kawałek selera

– 2 ząbki czosnku

– vegeta

– puszka pomidorów

– olej

– liść laurowy

– 3 ziarna ziela angielskiego

– sól, pieprz

 

Wątróbki oczyścić z włókien, pokroić na niewielkie kawałki, na patelni rogrzać olej, smażyc wątróbkę na rumiano. Na drugiej patelni obsmażyć na oleju drobno posiekane jarzyny oraz czosnek starty. Dodać ziele angielskie i liście laurowe, posypać vegeta do smaku. Po około 15 minutach smażenia dodać pomidory z puszki i obsmażoną wątróbkę, doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem.



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.