Fasolka poświąteczna

22 stycznia 2011,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • Fasola sucha
  • Kość wędzona
  • Kiełbasa swojska
  • Boczek swojski wędzony
  • Listek laurowy
  • Ziele angielskie
  • Koncentrat pomidorowy
  • Majeranek
  • Wegeta pikantna
  • pieprz

Fasolę moczyć najlepiej przez noc, na drugi dzień gotować w tej samej wodzie do miękkości a w między czasie dodać pokrojone w kostkę podsmażoną kiełbasę i boczek. Doprawić do smaku, dodać koncentrat i majeranek.

file1295702420



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...