Przekładany biszkopt z jabłkami

29 grudnia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Biszkopt

  • 4 jajka
  • 1 szkl mąki
  • 1 szkl cukru
  • cukier waniliowy
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • mus jabłkowy 1 słoik litrowy
  • galaretka agrestowa 1 szt
  • galaretka cytrynowa 1 szt
  • śmietana kremówka1/2 litra
  • kolorowa posypka

Upiec biszkopt, przekroić na 3 placki. Mus jabłkowy zagotować, wsypać galaretkę, wymieszać, przestudzić. Śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodać rozpuszczoną galaretkę w1/2  szklanki gotującej wody i wystudzonej. Przekładać ciasto na przemian, posypać kolorową posypką.

file1293637154



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz