Placuszki z jabłuszkami

31 października 2009, dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

Jest to jedno z dwóch dań, które mój mąż może zjeść na obiad mimo, że nie ma w nich mięsa :)

Najczęściej robię je wczesną jesienią, kiedy dostaję od cioci tony jabłek – jemy je co najmniej raz w tygodniu :)

Jabłka obieramy, wydrążamy, kroimy na cienkie plasterki. Zalewamy je cistem naleśnikowym troszkę bardziej słodkim.

Ciasto naleśnikowe:

0,5 l. mleka

1 jajko

szczypta soli,

ok. 1 łyżki cukru

ok. 6 łyżek mąki (ilość zalezy od mąki)

Ciasto nie powinno być zbyt rzakie.

Rozgrzewamy na patelni olej i nakładamy ciasto łyżką. Ja się zarumienią przekładamy na drugą stronę. I gotowe! Rumiane placuszki możemy posypać cukrem pudrem. Placuszki, które zostaną nam z obiadu można zjeść na zimno następnego dnia na śniadanie :)

file1256987100



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...