Makaron z mięsem mielonym

12 września 2013, dodał: snoove
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • opakowanie makaronu jaki lubimy
  • 40 dag mielonego mięsa
  • 2 cebule
  • kilka ząbków czosnku
  • plaster selera
  • kawałek pora
  • 1 marchewka
  • czerwona papryka
  • mała puszka czerwonej fasoli
  • sol
  • pieprz
  • papryka
  • kilka pomidorów
  • kiszony ogórek
  • olej
  • łyżka mąki

Przygotowanie:

Makaron ugotować. Cebulę, czosnek i pozostałe jarzyny obrać, pokroić: cebule w drobne piórka, czosnek w drobną kosteczkę, włoszczyznę w słupki. Warzywa podsmażyć. Dodać mielone mięso. Smażyć razem. Dodać pokrojoną w kosteczkę paprykę i obrane ze skórki, poszatkowane pomidory. Dodać przyprawy. Dusić do miękkości. Na koniec dodać pokrojony w kosteczkę kiszony ogórek. Potem zagęścić sos mąką. Do sosu dodać makaron. Jeszcze chwilkę poddusić, aby potrawa była gorąca.