Z wykorzystaniem produktu PrzySnack śledzik z ogórkiem i czosnkiem
Składniki:
- 1 opakowanie PrzySnacków z ogórkiem i czosnkiem
- Ser żółty, najlepiej o pikantnym smaku np. Gouda – 100 g
- Papryka konserwowa lub papryczka chilli do zaostrzenia smaku.
- Melon lub ananas w cząstkach
- Pumpernikiel lub pieczywo tostowe
- Ogórek świeży – ½ szt.
- Kapary – 1 łyżka
- Oliwki czarne – 5 szt.
- Koperek – do dekoracji
- Natka pietruszki – do dekoracji
Sposób przygotowania:
Śledziki odsączyć z oleju. Przygotować składniki potrzebne do przygotowania koreczków: ser żółty pokroić w grubszą kostkę, ogórek w plasterki cięte na pół, paprykę konserwową pokrojoną w cząstki lub cząstkę papryczki chilli, melona, ananasa w zależności od upodobań. Naprzemiennie nakłuwać składniki na wykałaczkę. Udekorować zestawem
z kapara, oliwki, koperku.
PrzySnack śledzik z ogórkiem i czosnkiem
Opakowanie: 250 g
Cena: około 5,50 zł
Rożki „Skagen”
Z wykorzystaniem produktów PrzySnack po szwedzku z rodzynkami
oraz Pastella śródziemnomorska z żółtym serem i bazylią
Składniki:
- 1 opakowanie PrzySnacków z rodzynkami
- 1 Pastella śródziemnomorska z żółtym serem i bazylią
- Tortilla chips – 8 szt
- Liście świeżej bazylii – dwie gałązki
- Orzechy włoskie – 1/5 szklanki
- Papryczka Jalapeño – do dekoracji
- Pieprz czarny mielony – do smaku
- Pietruszka nać – do dekoracji
- Papryka konserwowa pieczona – do dekoracji
Sposób przygotowania:
Śledziki odsączyć z oleju, dodatki (rodzynki i cebulkę) zostawić. Rybkę pokroić w drobne paseczki, dodać posiekane orzechy włoskie, doprawić świeżą bazylią i czarnym pieprzem. Naleśniki tortilli przeciąć na cztery części, a następnie z każdej części zwinąć rożek. Rożki nadziać na wykałaczki i upiec w piekarniku w temp. 220 *C na złoty kolor. Po wystudzeniu wysmarować wnętrze rożków Pastellą z żółtym serem i bazylią, nadziać rożki sałatką ze śledzia i udekorować.
PrzySnack po szwedzku z rodzynkami
Opakowanie: 250 g
Cena: 5,50 zł
Pastella Śródziemnomorska
z żółtym serem i bazylią
Opakowanie: 80 g
Cena: 2,50 zł
Dip do nachos w dwóch odsłonach
- Z wykorzystaniem produktów:
- Pastella śródziemnomorska z twarożkiem i pesto
- Pastella śródziemnomorska z twarożkiem i mozarellą
DIP 1 – na bazie Pastelli Śródziemnomorskiej z pesto DIP 2 – na bazie Pastelli Śródziemnomorskiej z mozarellą
Składniki:
- Pastella śródziemnomorska z Pesto – opakowanie
- Ser cheddar – 1 łyżka drobno startego sera
- Czosnek – pół ząbka
- Sos Tabasco – 1 kropla
- Pastella Śródziemnomorska z mozzarellą – opakowanie
- Ogórek konserwowy – 2 cm utarty
- Szczypiorek – 1 łyżeczka
- Sos Tabasco – 1 kropla
Sposób przygotowania:
Ser utrzeć na drobnej tarce, czosnek obrać i zmiażdżyć, wszystkie składniki wymieszać i doprawić sosem tabasco. Ogórek konserwowy utrzeć na drobnej tarce, szczypiorek pokroić drobno. Wszystkie składniki wymieszać i doprawić sosem tabasco.
Każda z Pastelli dostępna jest w opakowaniu: 80 g i cenie: 2,50 zł.
Omleciki śródziemnomorskie
Z wykorzystaniem produktów
Pastella śródziemnomorska z twarożkiem i mozzarellą
oraz Pastella śródziemnomorska z twarożkiem i pesto
Omlet:
8 jaj
Szpinak mrożony– 2 łyżki (po rozmrożeniu)
Sposób przygotowania:
Przygotować dwa rodzaje omletów: jajeczny i szpinakowy.
Jajeczny: rozbić 4 jaja, doprawić delikatnie solą i pieprzem, usmażyć na całej powierzchni patelni teflonowej.
Szpinakowy: do rozmąconych jaj dodać 2 łyżki rozmrożonego szpinaku, doprawić solą
i pieprzem, usmażyć na całej powierzchni patelni teflonowej. Omlety ostudzić, powycinać z nich trójkąty lub koła o ramieniu/ średnicy około 8 cm. Przygotować farsz.
Składniki dla farszu 1:
- 1 opakowanie Pastelli Śródziemnomorskiej z mozzarellą
- Kurki marynowane – ¼ szklanki
- Awokado – ¼ szt.
- Chipsy tortilli – 10 szt.
- Figi świeże – do dekoracji
- Pieczarka konserwowa – do dekoracji
- Czarna oliwka – do dekoracji
- Pietruszka nać – do dekoracji
Farsz 1:
Do pasty śródziemnomorskiej z mozzarellą dodać pokrojone kurki marynowane, awokado i zawinąć wszystko dekoracyjnie. Spiąć wykałaczką i udekorować dodatkami. Pastę
z dodatkami można ułożyć na chipsach nachos.
Pastella Śródziemnomorska z twarożkiem i mozarellą
Opakowanie: 80 g
Cena: 2,50 zł
Składniki dla farszu 2:
- 1 opakowanie Pastelli Śródziemnomorskiej z pesto
- Melon – 1/5 szt.
- Orzechy włoskie – 1 łyżka
- Parmezan – 1 łyżka
- Kukurydza – do dekoracji
- Papryczka Jalapeño – do dekoracji
- Pieczarka konserwowa – do dekoracji
- Groszek konserwowy – do dekoracji
- Szczypiorek – do dekoracji
- Pietruszka nać – do dekoracji
Farsz 2:
Do pasty śródziemnomorskiej z pesto dodać pokrojone orzechy włoskie, melon, parmezan. Pastę z dodatkami położyć na wystudzonym omlecie i zawinąć dekoracyjnie. Spiąć wykałaczką i udekorować dodatkami. Ten sam farsz można ułożyć na nachos.
Pastella Śródziemnomorska z twarożkiem i pesto
Opakowanie: 80 g
Cena: 2,50 zł