Sznycle w chrupiącej panierce

18 grudnia 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Sznycelki w złocistej panierce wg Buni :

Obiadek z ,,podpowiedzią ” – wypróbowywałam gotową panierkę z płatkami owsianymi .
Czas : 20 minut


Składniki :

4 sznycelki z piersi kurczaka
1 opakowanie ,, Chrupiący przysmak – panierka do mięs z dodatkiem zbóż ” Kamis
2 łyżki majonezu
4 łyżki słodkiej śmietanki ( lub mleka )
olej do smażenia
1 łyżka masła
Przygotować sznycelki do panierowania ( lekko stłuc przez folię ) . Wysypać panierkę na talerz ( składa się z płatków owsianych i jęczmiennych , mielonej papryki , czosnku, jajek w proszku, mleka w proszku i innych dodatków ). W oryginale mowa była o tym by sznycle namoczyć w mleku i potem panierować . Ja zrobiłam inaczej – zmieszałam majonez ze śmietanką – sznycle obtoczyłam w panierce potem w majonezie ze śmietanka i ponownie w panierce – dzięki temu sznycle są delikatniejsze .
Rozgrzać olej i smażyć sznycle na rumiano z obu stron dodając w ostatnim momencie smażenia dodać na patelnię masło .
Podałam sznycle z ryżem i surówką z kiszonej kapusty z mandarynką

file1292661872



FORUM - bieżące dyskusje

Odciski na palcach stóp
Im dłużej się naciska te same części stopy ,tym większe ryzyko odcisków....
Najdziwniejsze prace domowe Waszych…
Napisanie wiersza. No nie każde dziecko to materiał na poetę:)
Nocleg Rewa
Ceny i w domkach już oszalały, taniej i przyjemniej jest wyjechać za granicę, naprawdę....
Zazdrość o byłą partnerkę chłopaka…
Wiele dziewczyn jest zadrosnych, bo czują się niepewnie w związku, czyli facet...