Przyprawy do grzanego wina i piwa KAMIS – dostępne w wariantach smakowych
Aromatyczny, korzenny, lekko pikantny z nutą słodyczy – taki właśnie powinien być dobrze przyprawiony, rozgrzewający grzaniec. Jak uzyskać najlepszy smak grzańca?
Pomogą w tym przyprawy do grzanego wina i piwa KAMIS w wariantach smakowych.
Na mroźną zimę KAMIS proponuje smakowe wersje przypraw do grzanego wina i piwa: Grzaniec malinowy z kardamonem, Grzaniec imbirowy z cytryną, Grzaniec korzenny z cynamonem. W tak zróżnicowanej ofercie, każdy znajdzie coś dla siebie. Mieszanki łączące smak przypraw i aromat owoców – Grzaniec malinowy z kardamonem, Grzaniec imbirowy z cytryną – to doskonały wybór dla osób, które szukają nowych, inspirujących smaków, przyprawa korzenna z cynamonem jest przeznaczona dla miłośników tradycyjnego smaku rozgrzewającego grzańca.
Przyprawy do grzanego wina i piwa Kamis zawierają w swoim składzie cukier, nie trzeba więc gotowego grzańca dodatkowo dosładzać.
Rekomendowana cena produktów to 1,90 zł na półce sklepowej.
Jedno opakowanie Przyprawy do grzanego wina i piwa Kamis (niezależnie od wybranego smaku) zawiera 25g produktu i wystarczy na przygotowanie 0,5 litra aromatycznego i pysznego grzańca.
Grzańce Kamis mogą być wykorzystywane zarówno do napojów alkoholowych, jak i do herbaty, rumu, ajerkoniaku.
Grzaniec ze szczyptą fantazji
Przyprawa do piwa i wina Grzaniec malinowy z kardamonem Kamis łączy w sobie smak słodkich malin i aromat orientalnego kardamonu. To niezwykłe połączenie sprawia, że przyprawione nim napoje zyskują słodki smak malin przełamany głębokim, intensywnym aromatem kardamonu.
Przepis na Owocowy Raj – Dla 3 osób
200 ml czerwonego wina, 100 ml wytrawnego Martini, 50 ml wódki, 200 ml soku z czarnej porzeczki, 2 pomarańcze, 1 torebka Przyprawy do grzańca o smaku malinowym z kardamonem.
Pomarańcze obierz, pokrój, wrzuć do garnka, dodaj pozostałe składniki i dobrze zagrzej. Podawaj w wygrzanych szklaneczkach.
Grzaniec słodko-pikantny
Przyprawa do piwa i wina Grzaniec imbirowy z cytryną Kamis nadaje napojom słodki, delikatnie pikantny, orzeźwiający smak, dzięki dodatkowi imbiru i cytryny.
Przepis na Włoski przebój – Bombardini – Dla 3 osób
200 ml ajerkoniaku, 100 ml ciemnego rumu, 1 torebka Grzańca imbirowego, bita śmietana. Ajerkoniak rum i przyprawę wymieszaj i mocno podgrzej. Podawaj w szklaneczkach, udekoruj bitą śmietaną.
Grzaniec tradycyjny
Z Przyprawą do piwa i wina Grzaniec Korzenny z Cynamonem Kamis można stworzyć grzaniec tradycyjny – korzenny, o wyrazistym smaku. Nadaje napojom słodki, korzenny smak i przyjemny aromat. To zasługa aromatycznych goździków i cynamonu.
Przepis na Zimowy Grog – Dla 3 osób
100 ml ciemnego rumu, 200 ml gorącej wody, 3 łyżki soku z cytryny, 1 torebka Grzańca Korzennego. Wszystkie składniki wymieszaj z gorącą wodą. Podawaj w wygrzanych szklaneczkach.
Tradycja picia grzanego wina i piwa z przyprawami, suszonymi owocami i miodem pojawiła się w Polsce pod koniec XVI. Wtedy, szczególnie w mroźne dni, grzańce polecano, jako napoje lecznicze. Szybko jednak szlachta doceniła przede wszystkim ich walory smakowe. „Dla kurażu” i poprawy nastroju napój zaczął towarzyszyć bawiącym się podczas kuligów, polowań, zabaw karnawałowych.
Dziś także chętnie sięgamy po grzane wino i piwo z dodatkiem aromatycznych przypraw. Popularne grzańce doskonale sprawdzają się w długie jesienno-zimowe wieczory, gdy przemarznięci i zmoknięci wrócimy do domu, na poprawę nastroju, podczas spotkań w gronie przyjaciół i rodziny. Dzięki nowym, gotowym, sprawdzonym, kompozycjom przypraw do grzańca marki Kamis można łatwo i szybko przygotować aromatyczny, rozgrzewający napój, za każdym razem uzyskując niezwykły smak i aromat.
Przyprawy do grzanego wina i piwa: Grzaniec malinowy z kardamonem, Grzaniec Imbirowy z cytryną, Grzaniec korzenny z cynamonem, gramatura 25 g, cena sugerowana na półce: 1,9 zł