Cukinia z mozzarellą (ruloniki z cukinii z mozzarellą)

25 listopada 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– średnia cukinia
– 15 dag mozzarelli (może być w kawałku lub kulki)
– kilka orzechów włoskich
– sól, pieprz
– oregano
– bazylia
– 4 łyżki oliwy
– 4 ząbki czosnku
– świeże zioła

Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, cukinię umyć i osuszyć, odkroić kocówki. Pokroić wzdłuż na cieniutkie plasterki. Oprószyć solą i pieprzem, skropić oliwą. Posmarować czosnkiem. Orzechy włoskie posiekać, jeśli mozzarella jest w kawałku zetrzeć na tarce lub pokroić w kostkę i wymieszać z orzechami, oregano i bazylią. Przyprawić farsz do smaku. Przełożyć na plasterki cukinii, zwinąć w ruloniki i umieścić w żaroodpornym naczyniu, skropić oliwą i wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać 30 minut. Przełożyć na rozgrzane talerze.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺