Tort Rocher
Ciasto
150g masła,
150g cukru
1 op.cukru waniliowego
4 jajka
200g orzechów laskowych(zmielonych)
1 łyżeczka proszku do pieczenia.
Masa
24 szt.Ferrero Rocher
500 ml.śmietany 30%
2x śmietan fix(male)
Dekoracja
250ml.śmietany 30%
1x śmietan fix(maly)
1 cukier waniliowy
może być polewa lub wiórki czekoladowe.
Wykonanie
Masło utrzeć,dodać cukier,cukier waniliowy,utrzec.Dodawać po jednym
jajku i ucierać,dodać orzechy z proszkiem do pieczenia.Wyrobić
ciasto,wylać do okrągłej formy,piec w temp.180st. 30 min.Po upieczeniu
ciasto wystudzić.
16 Rocher rozgnieść,śmietane ubić ze wzmacniaczem dodać Rocher,wymieszać.
Masę wyłożyć na zimny spód ciasta i schłodzić.
Śmietanę do dekoracji ubić ze wzmacniaczem i cukrem waniliowym,przełożyć
do szprycy i zrobić różyczki.Resztę Rocher przeciąć na połówki i
udekorować ciasto……
przepis dodany przez: graga73
Przepis dodany przez: graga