Bakłażany nadziewane warzywami i kaszą jaglaną

15 listopada 2010,
dodał: Centrum Dietetyczne Ventis
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

kasza jaglana,

bakłażan,

papryka czerwona,

pomidory,

natka pietruszki

Wykonanie: bakłażany przepołowić na połówki, wydrążyć gniazda w formie łódeczki. Środki pokroić w kostkę, dodać pokrojone pomidory i paprykę- przyprawić i dusić w niewielkiej ilości wody. Łódeczki nadziać farszem wymieszanym z ugotowaną kaszą- zapiec w piekarniku do miękkości (danie można zrobić w parowarze lub na patelni pod przykryciem z niewielką ilością wody). Pod koniec posypać posiekaną natką. Podawać na ciepło.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...